BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: nem lesznek megszorító intézkedések

A miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Az Este című műsorában elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy a 16 százalékos adókulcs minél hamarabb bevezethető legyen

Nem lesznek megszorító intézkedések az önkormányzati választások után – mondta Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Az Este című műsorában.

Az induló Fidesz kampányról szólva Szijjártó Péter elmondta: gyors és rövid kampány lesz, hiszen alig több mint három hét választ el az október 3-i választástól, amikor a szavazópolgárok éppen fele annyi képviselőt választhatnak majd, mint korábban. A szóvivő elmondta a Fidesz maradt az egyetlen nagy párt, és hozzátette: 1140 polgármesterjelöltjük van, szemben az MSZP 195 polgármesterjelöltjével.

Arra a kérdésre, hogy az őszi választások után lesznek-e megszorító intézkedések, esetleg bérjavítások vagy a szociális támogatás lefaragása Szijjártó Péter azt mondta: először a gazdaság teljesítményét kell növelni, új munkahelyeket kell teremteni, és megerősítette: nem lesznek megszorítások október 3-a után.

A 16 százalékos egykulcsos adó bevezetését firtató kérdésre a miniszterelnök szóvivője annyit mondott, azon dolgoznak, hogy minél hamarabb bevezethető a 16 százalékos adókulcs, hogy ez jövő év januárja lesz-e vagy sem, azt egyelőre nem tudta megmondani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.