BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Franciaország elítélte a Krím Oroszországhoz csatlakozását

Elítélte a francia elnök a Moszkvában kedden aláírt orosz-krími megállapodást, amely szerint a - függetlenségét előző nap egyoldalúan kikiáltott - Krím félsziget csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz.

"Elítélem ezt a döntést. Franciaország nem ismeri el sem a Krímben március 16-án megtartott népszavazás eredményét, sem az Ukrajnához tartozó régió csatlakozását Oroszországhoz" - olvasható Francois Hollande közleményében.

A francia elnök az Európai Tanács március 20-21-i ülésén "erős és összehangolt európai választ" vár "erre az új (orosz) lépésre". Időközben Laurent Fabius külügyminiszter jelezte, hogy elképzelhető, hogy Franciaország felfüggeszti az Oroszországgal a két Mistral típusú hadihajó leszállítására kötött megállapodást.

"Elképzelhetőnek tartjuk ezeknek az eladásoknak a törlését" - mondta a francia diplomácia vezetője. A francia-orosz ipari kamara már a múlt héten jelezte "erős aggodalmait" a megállapodás teljesítését illetően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.