BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány pártja bejutna a parlamentbe

Gyurcsány Ferenc pártja bejutna a parlamentbe, míg Schmitt Pál már nem olyan népszerű, mint a múlt hónapban – ez derül ki a Medián friss felméréséből, amelyet a HVG közöl.

Decemberhez képest alig változott a pártok közötti erőviszony a Medián felmérése szerint. A HVG azt írja, januárban a válaszadók 41 százaléka menne el biztosan szavazni.

A biztos szavazók közül 45 százalék szavazna a Fideszre, 23 százalék az MSZP-re, 20 a Jobbikra, és 6 az LMP-re. A Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc pártja 5 százalékon áll, amely a parlamentbe jutási küszöbértéknek felel meg.

Schmitt Pál köztársasági elnök elveszítette első helyét a népszerűségi rangsorban. A plágiumgyanú kirobbanása után 6 százalékpontot esett népszerűségi indexe.

A Válaszadók 73 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Ugyanakkor az Orbán-kormány megítélése 3 pontot javult: 100 pontos skálán 33-ra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.