BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leltároznak Orbánék - jövőre kész is lesz

Jövő december végére készül el az Orbán-kormány által tervezett Országleltár

„Jó gazda kíván lenni a kormány”, szükség van tehát az állami vagyon számbavételére, mivel jelenleg nem állnak rendelkezésre „teljes körű és hiteles adatok” – hangzott el a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Ezért 2011. december 31-ig el kell készülnie egy integrált nemzeti vagyonnyilvántartásnak, amelynek működtetése és fenntartása a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium feladata lesz. A költségek felmérésére a kormány Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési illetve Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert kérte fel, míg a belügyi, vidékfejlesztési, nemzeti erőforrási és honvédelmi tárcát a Központi Statisztikai Hivatal elnökével kiegészülve munkacsoport felállításával bízta meg a rendelkezésre álló vagyon feltérképezésére.

A kormány ülésének napirend előtti részén egyébként szokatlan módon az államfő, Schmitt Pál is jelen volt. „A köztársasági elnök ezzel azt hangsúlyozta, hogy Magyarország vezetői párbeszédet folytatnak egymással, valamint ígéretet tett arra is, hogy félévente ellátogat a kormány üléseire” – mondta el Nagy Anna kormányszóvivő. Világgazdaság

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.