BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélszer drágább lesz a Kossuth téri lovasszobor

Az eredetileg becsült nettó 300 millió forint helyett nettó 440 millió forinttal a Bencsik Alkotóközösség Művészeti Kft. nyerte a budapesti Kossuth téren felállítandó Andrássy-lovasszobor rekonstrukciójának tenderét.

A nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot tett Bencsik Alkotóközösség Művészeti Kft. úgy lett, hogy "az értékelésnél az ár 45 súlyszámmal, míg a művészeti ajánlat minőségi, esztétikai, valamint az eredeti szoborhoz való hasonlóság szempontja 55 súlyszámmal szerepelt".

A Kossuth tér rekonstrukciójának részeként tavaly októberben írta ki az Országgyűlés Hivatala a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést az Andrássy lovasszoborra. Az 1906-ban leleplezett bronz alkotás mása 2014 tavaszára készül el és eredeti helyén, a Parlament déli oldalán állítják fel.

Az eredetileg Zala György szobrászművész által készített, több mint kétszeres életnagyságú bronz lovasszobor másának megalkotására első körben nyilvános pályázatot írtak ki, amelyen két mintadarabbal lehetett részt venni: egy életnagyságú lófejet kellett megmintázni gipszből, illetve grafikát kellett készíteni a szoborról egy olyan nézőpontból, amely nem azonos a fennmaradt, korabeli fényképekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.