BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Snowden Németországban szeretne menedéket kapni

Edward Snowden amerikai állampolgár, az NSA titkosszolgálat tanácsadó cégének volt munkatársa el tudja képzelni, hogy Németországban éljen, amennyiben onnan megfelelő ajánlatot kapna menedékjog elnyerésére - jelenti a RIA Novosztyi. Ez tűnik ki ugyanis abból az e-mail levelezéséből, amelyet a Stern magazinnal folytatott.

Snowden jelenleg Oroszországban él, ahol egy évre szóló menedéket kapott. Előtte több országtól kért menedéket, köztük Németországtól is. Legutóbb nyílt levélben fordult Brazília népéhez és hatóságaihoz, felajánlva, hogy politikai menedék nyújtása ellenében közreműködne az amerikai kémtevékenységek elleni nyomozásokban.

Németországba is kész lenne kiutazni, ahol a leleplezései nagy feltűnést keltettek.  Snowden megígérte, segíteni akar Németországban a kémkedési botrány felderítésében, ha biztonságos tartózkodást nyújtanának neki Németországban. „A német kormányban senki sem hiszi komolyan, hogy az Egyesült Államok szankciókkal sújtaná Németországot, amiért menedéket nyújt egy prominens bírálónak” - fejtegette. Szerinte ez a végén nagyobb kárt okozna az Egyesült Államoknak, mint Németországnak - írta Snowden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.