BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új választási szabályok, átírják a költségvetést - titkolózik a Fidesz

Jelentős törvényeket módosítana a kormánypárt, a parlamenti vitát már a jövő héten elkezdik. Egyelőre azonban nem nyilvános, mi szerepel a tervezetekben.

Hét törvényjavaslat is szerepel a parlament jövő heti napirendjén, amelyekről egyelőre semmi részletet nem hoztak nyilvánosságra. A szerdai ülésnap előtt nem sok ideje maradt sem az ellenzéknek, sem a médiának, hogy megismerhessék a törvénytervezeteket.

Pedig lehet mire felkészülni. Szerdán az első napirendi pontként kezdhetik el tárgyalni a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot, amelynek jelenleg nemhogy a szövege nem nyilvános, még csak azt sem közölték, ki írja meg, csupán annyit, hogy valaki a Fideszből. Ezzel egybevonva tárgyalják a választási törvény módosítását, amiről szintén titokban tartják, miről szólna pontosan.

Újra módosítják a 2013-as költségvetést is, erről is szerdán kezdenek tárgyalni, a részletek közlése helyett pedig itt is kipontozták a napirendi javaslatban a link helyét, amely a törvényjavaslat szövegéhez vezetne, és a benyújtó képviselő vagy kormánytag neve helyén is csupán három pont áll. A napirendi ajánlás szerint közvetlen ez után következne a pénzügyi és foglalkoztatási törvények módosításáról szóló javaslat, aminek a szerzőjét egyelőre szintén három ponttal jelölik.

Szintén a szerdai napirenden szerepel három további törvényjavaslat is, amelyeknél szintén csak a címekből próbálhatunk találgatni. Az állami tulajdon fővárosi önkormányzat tulajdonába történő ingyenes átadásával összefüggő törvények módosításáról, a Margitsziget és a Városliget helyzetének rendezéséről, valamint a honvédelmi célú adatkezelésekről szóló törvényjavaslatról is annyit tudunk, hogy a részletek, valamint a szerző helyén is három pont áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.