BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége a találgatásoknak: Angela Merkel 2017-ig maradna hatalmon

Megtörténhet-e, hogy Angela Merkel az újabb választási győzelem után félidőben távozna a hatalomból? „Nem” - idézte a Der Spiegel azt az interjút, amelyet a szövetségi kancellár a Bild-Zeitungnak adott.

Az interjúban Merkel egyértelművé tette, hogy 2017-ig akar kormányozni. Akkor már 63 éves lenne.

Az interjú szerint újabb választási győzelme esetén folytatni akarja a keresztény-liberális koalíciót. "Mint szövetségi kancellár a következő egész törvénykezési periódusban továbbra is az országunk és az emberek érdekében akarok munkálkodni" - hangoztatta a CDU vezére.

"Eddig mindig, amikor egy tisztségre pályáztam, komolyan megvizsgáltam, hogy ez a jövőt illetően számomra személyesen is pontosan mivel jár. Így tettem ezúttal is."

A Der Spiegel emlékeztet arra, hogy a Bild-Zeitung a hét elején vetette fel azt a kérdést, vajon Merkel a szeptember 22-én tartandó választás esetleges győzelme esetén leadná-e tisztségét a törvénykezési periódus közepén, 2015 nyarán. Akkor ugyanis 61 éves lenne, és tíz éve lenne hivatalban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.