BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aranykor vár Németországra a húszas években?

Németországnak jó esélye van arra, hogy a húszas években arany korszak köszöntsön rá. Ezt a véleményt fogalmazta meg a Prognos AG svájci kutatóintézet Németország gazdaságának és társadalmának 2040-ig terjedő alakulásáról szóló jelentése, amely a Handelsblatt cimű üzleti lap rendelkezésére áll.

Christian Böllhoff, a bázeli kutatóintézet ügyvezetője szerint " ennek eléréséhez nagy erőfeszítések szükségesek." A svájci szakértő többek között azt feltételezi, hogy Németországban a jövőben több embernek lesz a eddiginél jobb szakmai képesitése, arányaiban több nő és idősebb korú dolgozik majd, magasabb lesz az átlagos munkaidő, és továbbra is sok bevándorló érkezik majd Németországba.

Kedvező hatást gyakorol Németország erős ipara is, amely gondoskodik a termelés növekedéséről és a magasabb jövedelmekről. Támogatást kap továbbá a nemzetközi kötődésű német ipar az által is, hogy élénkül az európai környezet. Baj a 2030-as évektől jöhet, amikorra a demográfiai változások súlya már igazán nagy lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.