BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egyesült Államok a levélforgalmat is megfigyeli

Az Egyesült Államok regisztráltatja az országon belül lebonyolódó teljes levélforgalmat - írja a New York Times.

A lap szerint digitális fotó készül minden küldemény külsejéről, amelyet az állami USPS postai szolgálat továbbít - vagyis ezeken a feladó és a címzett címe látszik. Az amerikai lap többek között az igazságügyi minisztérium munkatársára és az FBI volt ügynökére hivatkozik. Az elmúlt évben állítólag mintegy 160 milliárd postai küldeményt fotóztak le kivülről, az azonban nem ismert, hogy az amerikai kormány a felvételeket mennyi ideig tárolja.

A megfigyelési program mindenekelőtt az amerikai bűnüldöző hatóságok munkáját segiti. Még 2001-ben indult be, az anthraxos merényletek után, amelyeknél több mérgezett levél érkezett hirközlő szervekhez és szenátorokhoz és öt ember életét vesztette. Bruce Schneier, az ismert kriptográfiai szakértő bírálta a programot, mert az beavatkozás az emberek magánéletébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.