BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre kevesebb német dohányzik az adóemelés óta

A németek egyre kevesebb cigarettát szivnak: 2012-ben a cigarettaértékesités a legalacsonyabb szintet érte el több mint húsz év óta.

Ennek oka az adók növekedése. És a cigarettákra kivetett adók a következő években is emelkedni fognak - jelenti az N24 német hírtévé.

Az adóhivatal egyre jobban elveszhi a németek kedvét a dohányzástól. Ugyanis az elmúlt évben 82,4 milliárd cigaretta után kellett adót fizetni, ez a mennyiség 5,9 százalékkal kisebb volt, mint 2011-ben. A szivarokból és a rövid szivarokból is 10 százalékkal kevesebbet adtak el, nőtt viszont a pipához való dohány értékesitése, 12,4 százalékkal. Német statisztikusok e fejleményt azzal indokolják, hogy 2012. január elsejével emelkedett a dohányadó. 2015-ig pedig az új év kezdetekor további adóemelésekre lehet számítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.