BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fordulat jöhet Szíriában a robbantás után

Daoud Rajha szíriai védelmi miniszter és helyettese, Assef Shawkat, a szíriai elnök sógora is halálát lelte abban az öngyilkos merényletben, melyet a felkelők hajtottak végre tegnap Damaszkuszban az ország nemzetbiztonsági központjának épülete ellen, ahol a titkosszolgálati vezetők a kormány tagjaival tárgyaltak. A szíriai állami televízió szerint a robbantásban súlyosan megsérült Mohammed Ibrahim al-Shaar belügyminiszter, és Hisham Bekhtyar, a nemzetbiztonsági hivatal vezetője is. Az Al-Jazeera arab hírportál ugyanakkor azt írta, hogy a belügyminiszter is a halálos áldozatok között lehet.

A felkelők eddigi legkomolyabb csapását a Liwa al-Islam nevű, iszlamista lázadó csoport vállalta magára. Elemzők szerint akár fordulat is bekövetkezhet a polgárháborúban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.