BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael ultimátumot adott a Hamásznak - videó

Néhány órás tűzszünet után újra lövik Izraelt a Gázai-övezetből. Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamász palesztin radikális szervezetnek a tűzszünet feltételeinek elfogadásához.

Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamász palesztin radikális szervezetnek a tűzszünet feltételeinek elfogadásához - közölte hétfőn a Galei Cahal katonai rádióállomás.

A tájékoztatás szerint az izraeli vezetés üzenetet küldött Egyiptomba arról, hogy ha 36 órán belül nem állapodnak meg a tűzszünet feltételeiről, akkor kiszélesítik a (jelenleg folyó) izraeli hadműveletet. A Hamasz követelései és az Izrael által támasztott feltételek közötti eltérés nem nagy - állították a rádióban.

Hétfőn hajnalban Rendőrposztok és más válogatott célpontok ellen intézett légicsapást az izraeli hadsereg, palesztin források szerint a támadásokban legalább tizenkét ember vesztette életét.

A hatodik napja zajló hadművelet keretében Gáza városában, egy menekülttáborban, valamint az övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban is támadtak célpontokat. Gázában egy lakóházat is találat ért, egy család három tagja ott lelte halálát. Az övezet északi részében, valamint az egyiptomi határon, Rafah közelében is voltak légicsapások.

Az izraeli közszolgálati televízió csütörtökön több ízben rövid ismertetőt sugárzott, amely a rakéták elől védelmet biztosító helyeket mutatja be. Egy, a polgári védelmi parancsnokság által készített felvétel segítségével az ismertető elmagyarázta, hogy mi a teendő légvédelmi riadó esetén.

Csütörtök este Iszmáil Haníje gázai miniszterelnök felvételről televíziós beszédet intézett az övezetben élőkhöz. Mint mondta, "a mai események fordulópontot jelentenek az Izrael elleni harcban". Támadta az amerikai vezetést, amely - mint mondta - elfogult a "zsarnoki és elnyomó" Izrael javára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.