BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel: Az iszlám Németország része

Angela Merkel német szövetségi kancellár hitet tett amellett, hogy "az iszlám része Németországnak" - írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Merkel ugyanakkor óvott attól, hogy az iszlamizmust összetévesszék az iszlámmal Németországban. A kereken hétezer pártfunkcionáriussal folytatott első telefonkapcsolásos konferencián Merkel ehelyett nagyobb toleranciát sürgetett a Szövetségi Köztársaságban élő több mint hárommillió muszlim ránt. 

Tekintettel a több közel-keleti országban lezajló erőteljes tiltakozásokra, amelyeket Mohamed  becsmérlése és a Mohamed-karikatúrák ellen rendeztek, a német kancellár az eddiginél nagyobb differenciálást követelt a kérdésben "Rendkívüli módon ügyelnünk kell arra, hogy ne húzzunk mindent egy kaptafára" - figyelmeztetett az FTD jelentése szerint. Mint mondta, az erőszakot mindenütt el kell utasítani, és ha valaki Németországban nem tartja magát a törvényekhez, büntetőjogi felelősségre vonással kell számolnia.

Merkel ugyanakkor kiemelte, hogy a Németországban élő muszlimok többsége teljes mértékben elhatárolódik a sokszor erőszakossá váló tüntetésektől. A kancellár hozzátette: az ország annál jobban jár, minél több, a többségtől eltérő vallású embert lát szívesen.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.