BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német vétó a román és bolgár schengeni csatlakozásra

Németország meg akarja akadályozni Bulgária és Románia schengeni csatlakozását Hans-Peter Friedrich szövetségi belügyminiszter szerint.

A kérdés szerepelni fog az európai igazságügyi és belügyminiszterek csütörtökön Brüsszelben tartandó értekezletének napirendjén. "A schengeni térség bővitését a polgáraink csak akkor fogadják el, ha ehhez biztositva vannak az alapvető feltételek. Jelenleg erről nincsen szó" - jelentette ki Friedrich a Der Spiegelnek nyilatkozva.

A német belügyminiszter szerint Bulgáriában és Romániában korrupció tenyészik. "Ha valaki megvesztegetéssel szerez magának vízumot, akkor - további ellenőrzések nélkül -, akár Németországba is utazhat. Ha pedig Románia és Bulgária ragaszkodik a szavazáshoz, a kezdeményezés meghiúsul majd a német vétón" - szögezte le Friedrich.  A RIA Novosztyi orosz hírügynökség eközben arról ír: egyre valószínűbb, hogy Hollandia is hasonló magatartást tanúsít majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.