BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soros legalizálná a marihuánát

Soros György a The Wall Street Journalben megjelenő elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a marihuána kriminalizálás több kárt okozott, mint hasznot.

A magyar származású amerikai milliárdos cikkében emlékeztet arra, hogy a marihuána jelenleg a legelterjedtebb illegális drog és évente több milliárd adófizetői dollárt költ az Egyesült Államok a visszaszorítására – eredménytelenül. A kábítószerrel kapcsolatos letartóztatások 40 százalékát teszik ki a kis mennyiségű marihuána birtoklásának esetei. Ezért a kriminalizálás helyett Soros a marihuána engedélyezését és megadóztatását tartja előnyösnek - olvasható a Wall Street Journalben.

Soros hozzáteszi, hogy a büntetőjogi eszközökkel történő üldözés már csak azért sem előnyös, mert a fiatalokat a marihuánával kapcsolatos letartóztatások egész életükben végigkísérik és semmi hasznot nem hajtanak. A milliárdos megjegyzi, hogy a marihuána illegális voltából  leginkább a mexikói és egyéb drogkartellek profitálnak. Az üzletember szerint bár a fiatalok helyzete aggasztó, tény, hogy a tinédzserek a felmérések szerint könnyebb férnek hozzá marihuánához, mint alkoholhoz, ezért a megoldást a hatékony oktatás jelentheti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.