BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Taxisblokád, Bokros-csomag, szociális népszavazás

A társadalmi kohézió nem azt jelenti, hogy az emberek között kicsik legyenek a különbségek, hanem azt, hogy a társadalom elfogadja azt - mondta Tóth István György, a TÁRKI Zrt. vezérigazgatója.

Zárt és erősen bizalomhiányos társadalomban élünk. Magas az egyenlőtlenséget igazságtalannak tartók aránya, és nálunk a legmagasabb azoknak az aránya, akik szerint a gazdaság szereplői csak egymás rovására tudnak meggazdagodni – hangsúlyozta Tóth István György.

Sokak szerint becsületesen nem lehet meggazdagodni, ennek nagyon sok hátulütője van és részben emiatt alacsony a piacgazdaság elfogadottsága. Magyarországon a jogrendbe, a parlamentbe és másokba vetett bizalom folyamatosan csökken, és ez együtt jár a szélsőségek erősödésével.

Egyes intézmények továbbra is úgy működnek, mint a rendszerváltás előtt – mondta Tóth István György. Példaként említette az egészségügyet és az oktatást.

A TÁRKI vezérigazgatója szerint a konszolidációs és egyensúlyteremtő eszközöket lehetetlenné tették, ez szerinte a taxisblokáddal kezdődött, aztán a Bokros-csomaggal, majd a szociális népszavazással folytatódott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.