BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb két hónappal csúszik a szuperkasszák bevezetése

Halasztás Szeptember 1-re módosította a kormány a szuperkasszák bekötésének határidejét. Az eredetileg április 1-re, később május 1-re, majd június 30-ra kiírt határidő újabb kitolása Giró-Szász András kormányszóvivő szerint elég arra, hogy mindenki beszerezze az új típusú pénztárgépeket. Más kérdés, hogy ezekből még egyetlen prototípust sem engedélyeztek, pedig több százezer gépet kellene lecserélni.

Az NGM azonban nem aggódik a százmilliárd forintra becsült pluszbevétel teljesíthetőségével kapcsolatban. A tárca úgy számol: a pénztárgépek befizetésének híre is jelentősen javította az áfabefizetési morált, ez kompenzálja a csúszás miatti bevételkiesést. Ha ez nem volna elég, akkor a tartalékhoz is hozzá lehet nyúlni.

Döntés született a kormányülésen az alkotmánymódosítással kapcsolatban is. Az Európai Bizottság három javaslatot tett, ebből a kormány kettőt fogadott el. Kikerül az alkotmányból a különadók kivetésére lehetőséget tevő rendelkezés, valamint a bíróságok közti ügyáthelyezést is kiveszik az alaptörvény szövegéből.

A kormány áttekintette a Földet a gazdáknak program állását, és azt állapította meg, hogy a program rendben zajlik. Az év végéig 200 ezer hektárat osztanak ki a helyi gazdáknak.

Mérlegelik, hogy az árvízi helyreállításra pályázatot nyújtsanak be az EU Szociális Alapjához - jelentette be a kormányszóvivő. A Belügyminisztérium ezért is várja a kárbejelentéseket, mivel pontosan dokumentálni kell, mekkorák voltak a károk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy magánszemélyek, illetve vállalatok számára kifizessenek bármit, csak állami és köztulajdonban lévő károkat lehet kompenzálni. Mások a biztosítójukon keresztül kapnak kártérítést. A reklámadó nem került szóba a kormányülésen – mondta el Giró-Szász András.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.