BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alternatív bankrendszer jöhet a devizahitelesek problémájára?

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját Magyarországon. A pénzügyi jogok biztosa ezt egy általa rendezett budapesti konferencián mondta az MTI-nek pénteken.

A konferencián hazai kis- és közepes vállalkozások vezetői mondták el, hogyan képzelik el a vállalkozásbarát üzleti környezetet.

Doubravszky György a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemrég bejelentett növekedési hitelprogramja kapcsán elmondta: a jegybank és a bankok tárgyalásain még sok vita lehet az alacsony kamatmarzs miatt. Emiatt - Orbán Viktor miniszterelnök korábbi nyilatkozataival összhangban - ismét felmerül az, hogy középtávon meg kell célozni az 50 százalékos magyar tulajdont a bankrendszerben, mert az biztos, hogy a magyar érdekek mentén működik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.