BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A CBA szerint nem volt kötelező dinnyeár

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a „dinnyekerekasztalon” nem írt elő kötelező árat a gyümölcsre – jelentette ki Fodor Attila, a CBA üzletlánc kommunikációs igazgatója kedden. Hozzátette: a szóban forgó, két hete lezajlott megbeszélésen Budai Gyula, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára arra hívta fel a jelenlévő kereskedők figyelmét, hogy a magyar dinnyetermelőktől vásárolják meg a dinnyét, ha lehet. Emellett az ár kialakításakor tanúsítsanak önmérsékletet a szezon elején. Rögzített árról azonban nem volt szó – szögezte le Fodor Attila.

Tájékoztatása szerint a CBA akciós újságjában korábban azért jelent meg a 69 forintos kilónkénti dinnyeár, mert az akciós árakat akkor adták le a nyomdába, amikor nem tudták, hogy a magyar termelők nagyobb mennyiségű dinnyét tudnak szállítani. Ezt követően a korábbi külföldi rendelést – amelyet 69 forintért árusítottak volna kilónként – lemondták, és a magyar dinnyét rendelték meg, amelyet drágábban, 99 forintért adtak.

Korábban a sajtóban elterjedt, hogy egyes kereskedők, a Magyar Dinnyeszövetség és a Vidékfejlesztési Minisztérium esetleg árkartellezést hajtott végre, és a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított. A GVH azonban tegnap jelezte: egyelőre csak tájékozódik a helyzetről, Budai Gyula pedig cáfolta a vizsgálat hírét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.