BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a nyersolaj ára

Tovább csökkent a nyersolaj ára pénteken a New York-i Árutőzsdén, miután az Európai Bizottság lefelé módosította az eurózónára vonatkozó növekedési előrejelzését. Az áprilisi szállítású, amerikai piacon meghatározó WTI könnyűolaj kurzusa 20 centtel 92,82 dollárra mérséklődött a hét utolsó kereskedési napján.

A litrader.com szakértője, Bill Baruch technikai elemzése szerint - amelyet a Bloomberg hírügynökség idézett - a kurzus a következő napokban tovább csökkenhet, és az áprilisi konraktus 92,22 dollár környékén mozoghat hordónként. A Bloomberg által megkérdezett elemzők többsége is inkább csökkenésre számít a piacon: a harminc nyilatkozó szakértő kétharmada vár további esést az előttünk álló öt naptól, míg öt-öt elemző számított nagyjából változatlan helyzetre, illetve növekedésre az árutőzsdén.

Az elemzők véleménye szerint egyébként ezen a héten két tényező mozgathatja erőteljesen az olajpiacot. Az egyik, hogy az USA-ban a kongresszus határoz-e újabb megszorító intézkedésekről, vagy az automatikus kiigazítás lép életbe március elsejével. A másik pedig, hogy Olaszországban visszatér-e a hatalomba Silvio Berlusconi, akinek esetleges érkezésével a megkezdett kiigazító intézkedéseket láthatja veszélyben a piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.