BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél éves mélypontra zuhant az olajár és ez még nem a vége

Az amerikai nyersolajtartalékokról szóló adat szerint a múlt héten 2,1 millió hordóval emelkedtek a tartalékok, miközben a várakozásokban 1,3 millió hordós csökkenés szerepelt - jelenti az Equilor.

A hír hatására tovább ütötték az olaj árát, amely újabb pofont kapott az esti Fed ülésen elhangzottak után. A könnyű nyersolaj kurzusa ennek hatására a tavaly októberi 80 dolláros szint irányába indult el, míg ma délelőtt a Brent 18 havi mélypontra, 91,62 dollárra esett vissza. Ha tovább folytatódik a lejtmenet, akkor a következő megálló 75 dollár környékén lehet - mi az első long tételeket 78 dollárnál tennénk meg. A Credit Suisse által múlthéten kiadott elemzésben szereplő 50 dolláros szint elérésében nem hiszünk – igaz csak egy újabb globális visszaesés esetén tartják elképzelhetőnek a bank elemzői e szinteket.

A helyzetet egyébként tovább súlyosbította a romló német gazdasági kilátásokra vonatkozó hír, illetve az eurózóna üzleti szférájából érkező rossz adatok. Ha pedig ez nem lenne elég, az HSBC friss mérése szerint a kínai gyáripari szektor immár nyolcadik hónapja gyengül. A Reuters összeállításából kiderül, hogy az árupiaci termékek mellett a részvénypiac is zuhan és gyengült az euró is, miközben a dollár a Fed vártnál kevésbé lelkesítő bejelentését követően is erősödött.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.