BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meddig emelkedhet az olaj ára?

A 98 dolláros lélektani határ felé közeledik a WTI szeptemberi jegyzése köszönhetően az iráni politikai helyzetnek – jelenti az Equilor.

A kínálati oldal szűkössége nem okozhat gondot, hiszen a szaúdi kitermelés több mint 30 éves csúcsra futott júniusban, miközben a világgazdasági növekedés kilátásaiban továbbra sem állt be jelentősebb pozitív fordulat. A világ legjelentősebb olajpiaci szereplője 3 százalékkal 10,1 millió hordó/napra emelte kitermelését, miközben a kivitel volumene csupán 7,84 millió hordót tesz ki.

Az európai döntéshozók – elsősorban Németország – ráadásul nem sieti el a perifériás országok megmentését, így egy kisebb korrekció ne elképzelhetetlen a fekete arany árfolyamában.

A grafikonra pillantva 96,75 dollárnál húzódó 200 napos mozgóátlag késztetheti megállásra az árfolyamot. Az Equilor szerint a 92 dollárnál elhelyezkedő 100 napos mozgóátlag fölötti szintekig tarthat a korrekció, ami egybeesik az emelkedő trendvonal alsó szárával is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.