BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soros: Az arany nem biztonságos menedék többé

Az arany már nem biztonságos menedék – mondta el Soros György egy interjúban. Szerinte a legtöbben csökkentik az aranybefektetéseiket.

Soros György szerint az arany nem biztonságos menedék többé, de úgy véli, hogy a folytatódó jegybanki aranyvásárlások támaszai lehetnek az arany árfolyamának, és ezért nem számol további árcsökkenéssel – tájékoztat az aranypiac.hu.

"Az arany megszűnt biztonsági menedéknek lenni, bizonyítottan nem biztonságos. A csalódás az oka annak, amiért a legtöbben csökkentik aranyban tartott befektetéseiket" – számol be a Reuters hírügynökség a sztárbefektető South China Morning Post-nak adott nyilatkozatáról.

"Ugyanakkor a központi bankok folytatni fogják a vásárlásaikat, ezért nem várom, hogy lejjebb menjen az árfolyam. Amint válság van kilátásban, alkalmi felugrások lehetségesek. Tehát az aranyár napi szinten nagyon ingadozó, nincs trendje hosszú távon" – mondta Soros az interjúban.

Soros György 2011-ben "a végső buboréknak" nevezte az aranyat mielőtt az árfolyam 1.900 dollár feletti történelmi rekordra szökkent fel. Azóta egy elhúzódó konszolidáció zajlik, amely során 1.500 és 1.800 dollár között ingadozik a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.