BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Equilor szerint alulértékeltek a magyar részvények

TŐKEPIAC Alulértékeltek a magyar részvények, ezért az Equilor elemzői komoly potenciált látnak a magyar tőzsdében. AZ OTP tervezett akvizíciói azonban rövid távon gyengíthetik a bankpapír árfolyamát. „A közép-kelet európai régió eleve alulértékelt a fejlett piacokhoz képest, ezen belül az utóbbi hónapokban erősödött a BUX lemaradása, ami elsősorban a gazdaságpolitikai kockázatoknak és az alacsony likviditásnak tulajdonítható” – mondta el a cég tegnapi sajtótájékoztatóján Kuti Ákos vezető elemző.

Az elkövetkező tizenkét hónapban az Equilor kedvenc sztorija a Richter, amelynek célárfolyamát 43 600 forintra emelték a korábbi 43 350 forintról. A jelenlegi árfolyam 34000 forint körül mozog. Kuti szerint a gyógyszergyártó cég papírjai legkorábban novemberben kerülhetnek vissza a MSCI kosárba, ami nagy ugrást okozhat az árfolyamban. A kikerülés 10 százalékos árfolyamesést hozott, mert sok alapkezelő és ETF benchmarknak tekinti az indexet. Kuti szerint a Richter jó pályán mozog, a termékstruktúra vonzó és földrajzilag is jól diverzifikált a működés, amit az is jelez, hogy a cég árbevételének már 90 százaléka külföldön képződik.

Az Equilor az OTP Bank és a Mol részvényeit és a devizás vállalati kötvényeket, az Opust, Magnóliát és a MNV-Richtert, is jó befektetésnek tartja. Az OTP-vel kapcsolatban a sajtóban megjelent hírek két magyar nagybank, feltehetően a CIB és az MKB Bank, tervezett felvásárlásáról sok kérdést felvetnek Szántó András lakossági üzletág vezető szerint. Például kérdéses lehet, hogy a versenyhivatal engedélyezi-e a tranzakciókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.