BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buda-Cash: Nincs tolongás az árverésen

Ma délig lehet még licitálni a Buda-Cash Brókerház autóira, amelyeket az Elektronikus Értékesítési Rendszerben hirdetett meg a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. Összesen 13 autó keresi a gazdáját, két Volvo és 11 Ford; péntekig nyolcra érkezett ajánlat, autónként egy-egy, vagyis a licitálók a kikiáltási áron juthatnak hozzá a gépjárművekhez.

Az autókra november 20-tól lehetett ajánlatot tenni, és már 21-én pályázott valaki az egyik, 2,825 millió forintos kikiáltási árú Ford Focusra. Egy 3,1 millió forintos kikiáltási árú Focusra valaki múlt szerdán licitált, hat másik autóra pedig másnap néhány percen belül tettek ajánlatot. Ezek az autók szintén Fordok, 2,505–2,81 millió közti kikiáltással.

A két Volvóra péntekig még nem licitáltak, a 2008-ban forgalomba helyezett fekete kombit minimum 1,895 millió, a 2012-es évjáratú fehér kombit pedig legkevesebb 3,73 millió forintért adná a felszámoló. Ha a beérkezett ajánlatok maradnak a véglegesek, nem egészen 22 millió forint folyhat be. Ez csak csepp a tengerben, a Buda-Cashnél ugyanis a jegybank által korábban publikált adatok szerint összesen 94 milliárd forintnyi hiányt állapítottak meg. Ebből 62 milliárd forint a DRB-bankcsoport pénze volt, de kisbefektetők értékpapírjai is hiányoztak. Nekik a Befektető-védelmi Alap (Beva) fizet első körben kártalanítást – 17,63 milliárd forintot különített el erre –, a Beva által meg nem térített követeléseiket a felszámolás után kaphatják vissza, ha marad rá pénz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.