BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymást taposták a befektetők a magyar állampapírokért

Az óriási keresletre való tekintettel az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az eredeti tervnél 10 milliárddal több 3 hónapos kincstárjegyet adott el, miközben a hozam csökkent.

Az elsődleges forgalmazók 148,14 milliárd forintnyi kincstárjegyre jelentkeztek be, amely 3,28-szoros lefedettségnek felel meg. A jelentős kereslet miatt az adósságkezelő a tervezett 45 milliárd helyett 55 milliárdnyi papírt adott el.

A minimális hozam 7,25, a maximális 7,38, míg az átlagos hozamszint 7,32 százalékon alakult. A hozam 9 bázisponttal csökkent a múlt héten kialakult átlaghoz képest, valamint 7 bázisponttal maradt a tegnapi, másodpiaci referenciahozam alatt.

A hozam alakulása jelzi, hogy a piaci szereplők kamatemelési várakozási csökkentek az elmúlt hetekben. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 7 százalékon tartotta a kamatot januári ülésén, ellentétben az 50 bázispontos emelési várakozással.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.