BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kizárt, hogy némileg emelkednek a kötelező átlagdíjai

Az idén több járműtulajdonos számolja ki kötelező biztosításának a tarifáját, mint az előző években, ám a biztosítót váltók száma várhatóan nem nő tovább – vélik a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének szakértői.

Szerintük ugyanis az utóbbi években a biztosítottak olyan jelentős megtakarításokat értek el, amelyek már érdemben nem fokozhatók. Ezért azt sem tartják kizártnak, hogy az átlagdíjak némileg emelkednek.

Számításaik szerint az autósok mintegy 25-30 százaléka kerülhet más kategóriába amiatt, hogy a motor térfogata helyett személyautóknál a teljesítmény, haszonjárműveknél a tömeg alapján határozzák meg a tarifát, és az ügyfelek tizedénél fordulhat elő, hogy a forgalmi engedélyben hibásan szerepel az autó teljesítménye.

A szövetség vezetői úgy vélik, hogy senki sem jár rosszul a kategóriaváltással. Az érintettek ugyanis várhatóan találnak a régi biztosításukéhoz hasonló feltételű lehetőséget az új kategóriában is.

Akik az idén kötöttek kötelező biztosítást, ne mondják fel azt, mert számukra csak a jövő évben jön el a váltás évfordulója – figyelmeztet a szervezet. Akik közülük a kampány során váltanak biztosítót, azoknak érvénytelen lesz az új szerződésük, a régi pedig a díj nemfizetése miatt megszűnik. Ha pedig közben kárt okoznak, akkor akár 1,5 millió forint fizetésére is kötelezhetik őket.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.