BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is nyereséges a Generali

A magyarországi Generali díjbevétele csökkent tavaly, de a társaság továbbra is nyereséges – közölték ma Triesztben.

A biztosító korrigált díjbevétele 106,5 milliárd forint volt tavaly, ez a korrigált díjbevételeken alapuló Mabisz-adatok alapján 16,4 százalékos lett. A társaság továbbra is stabilan őrzi piaci pozícióját, elérte üzleti céljait, és továbbra is nyereséges tudott maradni: a tavalyi évben 2,1 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el a biztosító.

Az életbiztosítások korrigált díjbevétele 3,6 százalékkal csökkent 34,4 milliárd forintra, a társaság piaci részesedése nem változott ebben a szegmensben. A nem-élet üzletágban a társaság 72 milliárd forint díjbevételt ért el – 9 százalékos csökkenéssel 2011-hez viszonyítva, – ami mindenekelőtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításból (kgfb) származó díjbevétel visszaesésének az eredménye.
A Generali csoport szinten –a Genertelt és az Európai Utazási Biztosítót is beszámítva – összesen 112 milliárd forint korrigált díjbevételt ért el, amely 17,3 százalékos piaci részesedést jelentett a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai alapján.

VG Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.