BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint a legrosszabb deviza a régióban

A forint a legrosszabbul teljesítő közép-európai deviza pénteken – írja a Reuters hírügynökség. A kiskereskedelmi eladások zsugorodása a magyar gazdaság gyengülésére utal. A befektetők az euróövezet adósságválságának megoldásával kapcsolatban is szkeptikusak.

Az euró/forint jegyzése 278-278,5 szintek között hullámzik pénteken, míg reggel 277-es szinten állt a jegyzés. A forint kedden 12 hónapos csúcsra került az euró ellenében 274-es kurzus közelében, ahonnan fordult az árfolyam.

A forint 13 százalékot erősödött ebben az évben az euróval szemben, a nemzetközi befektetői környezet javulása mellett azért is, mert a piac abban reménykedik, hogy a magyar kormány megállapodik az Európai Unióval és Nemzetközi Valutaalappal egy pénzügyi védőhálóról.

Néhány elemző szerint azonban a megalapozatlan ez a rally, mert csak több hónap múlva kerülhet sor a megegyezésre. A Société Générale elemzői pesszimisták a forint kilátásait illetően, mert az IMF-tárgyalások kockázatok forrását jelenthetik.

Egy budapesti kereskedő szerint a 278-as szint áttörésével megnyílik az út a gyengülés felé, és 280-as árfolyamig eshet a forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.