BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jó hangulat ellenére gyengült kedden a forint

A meglepetés-kamatdöntés miatt jelentősen gyengült kedden a forint annak ellenére, hogy javult a nemzetközi befektetői hangulat.

Az euró árfolyama a keddi kereskedést 278 forint környékén kezdte, az MNB kamatemelésének bejelentése után viszont percek alatt 282 fölé szökött. Este negyed 9-kor a közös európai pénz egysége 281,24 forintot ért a bankközi devizapiacon.

A forintnak egy olyan napon sikerült gyengülnie, amelyen a befektetői hangulat javult (ami általában kedvez a feltörekvő piaci devizáknak). Ebben nagy szerepet játszott az Európai Unió elnöke, Herman Van Rompuy bejelentései. A politikus Mariano Rajoh spanyol miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatóján leszögezte: Spanyolországban foganatosított intézkedések megfelelő választ adnak a legégetőbb gazdasági kihívásokra. Amennyiben a pénzügyi piacok helyzete megkívánja, az ország számíthat az EU segítségére, de szó sincs „teljeskörű” mentőcsomagról – fejtette ki a politikus.

A hangulat javulását az elsőszámú menekülő devizának számító dollár gyengülése és az euró erősödése is jelezte: az euró/dollár árfolyam a kedd reggeli, 1,2480 körüli szintekről fölfelé indult, este fél 9-kor 1,2568-nál járt.

A régiós devizák közül a zloty gyengült kedden, a korona viszont erősödött az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.