BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legkisebb rossz, avagy miért vegyünk dollárt?

A Breakout mai befektetői tippje a dollár, egyszerű a magyarázat arra, miért érdemes még mindig zöldhasút vásárolni: ez a legkisebb rossz.

"Remélem, hogy az euró túléli. Kell egy deviza, amit szembe lehet állítani a dollárral" – fogalmaz Jim Rogers. A befektetési legenda a Breakoutnak úgy nyilatkozott: a zöldhasúnak versenytársa van szüksége és egyelőre nemigen látni más alternatívát, mint az eurót, aminek viszont akár egy évtizedre is szüksége lehet, amíg rendbejön. A jen a japán gazdaság jelenlegi helyzetében nem feltétlenül jó választás, a jüan értéke pedig továbbra is kötött, ezért még jó ideig nem válhat tartalékvalutává.

Ha a helyzet rosszra fordul, a befektetők továbbra is aranyat és dollárt vásárolnak, ugyanakor a Rogershez hasonló befektetők nem hisznek a történelmi jelentőségű szerepben. "Nem szeretem hangoztatni, hogy dollárba fektetek" – fogalmaz Rogers, aki elmondása szerint azért teszi ezt, mert ez a legkisebb rossz.

Rogers egyébként long pozíciót ajánl a jen és az árupiac tekintetében, shortot pedig a részvénypiacon. Ha a gazdaság javul, az áruk drágulnak, ha nem, a részvények ára csökken. az üzlet persze csak akkor éri meg, ha az árupiaci termékek többet ingadoznak, mint a részvény shortok, de a jelenlegi krízishelyzetben a befektető szerint ez a megfelelő taktika.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.