BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint, öt napja nem volt ilyen olcsó az euró

Az euró árfolyama kedden délelőtt megközelítette a 287 forintot, ebben a „mélységben” a kurzust utoljára pénteken láttuk.

Kedden délelőtt 11 óra után néhány perccel egy euró 287,1 forintot ért a bankközi devizapiacon, bő másfél forinttal kevesebbet, mint kora reggel. A közös európai pénz kurzusa utoljára péntek délelőtt járt ezeken a szinteken – igaz, péntek este 289,8 fölött is megfordult.

Erősödött a forint a svájci frankkal szemben is. 11 óra után néhány perccel az alpesi devizát kereken 239 forinton jegyezték, ami a reggeli szintekhez képest 1,3 forintos javulás. Péntek délutánhoz képest még szembeötlőbb az erősödés: akkor a frankra 241 forint fölött is születtek kötések.

A dollárral szemben is javított a hazai deviza. A 11 óra utáni 233 forintos szintek két forinttal vannak lejjebb a hajnali értékeknél.

A befektetők már az EU/IMF tárgyalások megkezdésére várnak, igaz ezzel kapcsolatban problémaként merülhet fel, hogy a kormány tegnap megszavazta a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot. Azonban, ahogy a jegybanktörvény esetében történt, úgy az illeték kapcsán is módosulhat még a jogszabály: a nemzetközi szervezeteknek elsősorban a törvény MNB-re történő kiterjesztésével kapcsolatban lehetnek kifogásaik, a banki tranzakciók után fizetendő illeték nagy valószínűséggel elfogadható lesz számukra - írja Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője.

Erősödött az euró, talán megkapaszkodik 1,23 fölött

A közös európai pénz is erősödött kedden délelőtt, amiben része lehetett a spanyol bankmentő csomagról szóló, éjszaka megjelent híreknek is. Az euró/dollár árfolyam újra a fontos technikai szintnek tartott 1,23 fölé emelkedett, 11 óra után néhány perccel 1,2319-nél járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.