BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szintek vesztek el - Megállhat a forint szakadása?

Az eurót ismét 300 forint közelében jegyzik, miután a mozgóátlagok nem tudták meggátolni a forint esését.

Meredeken gyengül tovább a forint szerdán, miután a 200 napos mozgóátlag sem tudta megállítani a hazai devizát a lejtőn. Több fontos szint esett el, és már csak a 300-as kurzusban bízhatunk, ha újra felerősödik a kockázatkerülés.

Kedden még megállította a forint esését a 295-ös árfolyam körül meghúzódó 200 napos mozgóátlag, azonban ma már 298 forint közelében is jegyezték a közös európai devizát.

A forint gyengülését elsősorban az euróövezeti adósságválság okozza, azonban a rengéshullámok mérsékeltebbek lehetnének, ha az IMF-hitelkerete védené Magyarországot.

Április végén a forint 300-as szint közeléből erősödött egészen 282-ig, miután az Európai Bizottság zöld utat adott a hiteltárgyalások megkezdéséhez, azonban a negatív külpiaci környezet ismét a gyengülés irányába tolta a kockázatosnak, valamint sérülékenynek ítélt eszközöket, így a feltörekvő devizának számító forintot is elérte az eladási hullám. A hiteltárgyalások azóta sem kezdődtek meg, ami támaszt tudna nyújtani a forintnak.

Az eurót január közepe óta nem jegyezték 300-as szint felett, és a lélektani határ környékén meghúzódó Fibonacci-szint is segíthet meggátolni a leértékelődést. E felett megnyílhat a tér a forint esésére egy kedvezőtlen környezetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.