BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos szintet tört át a forint, az utolsó pillanatokban

A forint a hatodik napon megküzdött a 290-es árfolyammal, és az utóbbi időben felülteljesítőnek számít a régiós devizákhoz képest. A forintnak továbbra is sikerült az erősödő trendben mozogni.

Éjjen 290-es szint környékén mozgott az euró/forint árfolyam, majd reggel sikerült megküzdenie a fontos lélektani határral a hazai devizának.

A forint ma hatodik napja küzdött a 290-es árfolyammal, reggel a kedvező nemzetközi hangulatban pedig 288,5 közelébe kapaszkodott. Délelőtt 289 forinton jegyzik a közös európai devizát. Tegnap megérintette a trendcsatorna szélét a kurzus, azonban az erősödő trend nem sérült, noha az utóbbi napokban lelassult.

A forintot segíthette, hogy az európai tőzsdeindexek 1 százalék körüli pluszban nyitottak, miközben a befektetők továbbra is figyelnek Görögországra. A 290-es lélektani határ áttörése ugyanakkora nem jelent garanciát arra, hogy kedvezőtlen híráramlás esetén megállítsa az esést.

A következők fontos szint a 286,7 körül meghúzódó 200 napos mozgóátlag, amelynek áttörése további erősödést válthat ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.