BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forintárfolyam - az MNB piactesztelése meghozta az eredményt

Egy euró szerda reggel 8-kor valamivel több mint 281 forintot ért, a frankot 234 forint fölött jegyezték.

A közös európai pénz árfolyama augusztus 3. óta viszonylag szűk sávban, 275 és 280 között mozgott – egészen keddig, amikor a Monetáris Tanács „bátor döntése” segített legyőzni a 280 körüli ellenállásokat. A kurzus a döntés bejelentését követően 282 fölé emelkedett. Utóbb kissé lejjebb ereszkedett, de a szerdai kereskedés elején is 281 fölött járt, reggel 8 órakor egy euró 281,15 forintot ért a bankközi devizapiacon.

Hasonlóan mozgott a svájci frank is. Az alpesi deviza árfolyama augusztus nagy részét 229 és 234 forint között töltötte. Az MNB „piactesztelő lépése” itt is meghozta az eredményt: kedd délután 232-ről 235 fölé száguldott az árfolyam. Szerda reggel 8-kor a frankot 234,08 forinton jegyezték.

A forint sorsa jelenleg a világ két meghatározó jegybankjának kezében van. Amennyiben Ben Bernanke a hét végi jegybankár-konferencián pozitív üzenetet küld a piacoknak, Mario Draghinak pedig sikerül felülkerekednie a német ellenálláson, úgy kitarthat az augusztusi – döntően pozitív – befektetői hangulat, amely a feltörekvő piaci devizákra kedvező hatást gyakorol. Ha nem, akkor valami más történik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.