BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengül a forint - a frank duplán drágul

A forint reggel stabilan tartotta magát, majd 11 óra körül gyengült az euróval szemben: egészen 274-ig kúszott fel a jegyzés.

Fél 3 körül

A forint az MNB döntését már gyenge szinten várta: 274,8 felett állt a hazai deviza az euróval szemben. A jegybank 25 bázisponttal emelte az irányadó rátát, 5,75 százalékra. Fél órával a döntés után a lélektani 275-ös szint felett jegyzik a forintot az euróval szemben, a döntés nem állította meg a napon belüli gyengülést.

Az euró elvesztette az 1,27-es árfolyamot a svájci frank ellenében, az új mélypont: 1,2684.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

E két tényezőnek hatására a svájci frank forintban kifejezve 216,5-ig drágult.

Az MNB lépett, a forint gyengül, a piacon káosz

Délelőtt

A forint egy óra alatt 1 egységgel gyengült az euróval szemben, miközben a frank ellenében majdnem 2 egységet veszített hétfőn. A svájci frankot 215,4 forint felett jegyzik.

Az eurót 274 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, reggel még a 272,4-273-as sávban mozgott a hazai deviza a közös európai fizetőeszközzel szemben.

A forint 0,5 százalékot gyengült az euróval szemben, a lengyel zloty 0,27 százalékos esésben áll, a cseh korona 0,14 százalékos mínuszban áll napon belül az euróhoz képest.

Az euró nem tudott felkapaszkodni a történelmi mélypont környékéről, minimálisan 1,27 felett áll a frankkal szemben. Ez a frank/forint árfolyamra is kedvezőtlenül hat. Az euróra nehezedő nyomás nem oszlik el: a nemzetközi hitelminősítők felől érkező leminősítések és államadósság-besorolás felülvizsgálatok miatt az euró tovább gyengülhet.

További részleteket itt olvashat!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.