BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint, a BUX végül enyhe pluszban zárt

Vegyes kép. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 22 917 ponton zárt tegnap, ezzel a BUX 0,1 százalékkal teljesített a hétfői érték felett. A forgalom átlagosnak értékelhető, a nap végére hozzávetőleg húszmilliárd forint cserélt gazdát a befektetők között. A vezető részvények azonban felemás teljesítményt nyújtottak: az OTP 5200 forintra erősödött, 0,21 százalékkal, a Mol-papírok ugyanakkor 0,1 százalékkal gyengültek, s 20 480 forinton fejezték be a napot. Eközben a Magyar Telekom 668 forintig esett, ez a hétfői záróértékhez képest 0,3 százalékos lemaradás. A gyógyszergyártók közül a Richter 47 600 forintig húzta fel magát, 0,61 százalékkal drágulva, s az Egis is javított 0,2 százalékot, így a részvények ára 22 300 forintra emelkedett.

A napközbeni mozgások a bankközi devizapiacon inkább a délután folyamán voltak érdekesek a forint szempontjából. Késő délután 277,58 forinton jegyezték az eurót, ez majdnem fél százalékkal magasabb volt a hétfői árnál. A dollárért háromnegyed ötkor 204,93 forintot kértek, míg a svájci frank ugyanekkor 209,96 forinton állt. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.