BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétfőn újabb meglepetés jöhet - Tovább erősödhet a forint az euróval szemben

Péntek reggel a forint 273,44/euró volt vételi oldalon, jobb a csütörtöki késői 273,55/eurónál. A svájci frankkal szemben 214,41/franknál tartott, 0,14 százalékkal gyengébben a csütörtök estinél.

Bár az ünnepek előtt csökkenő forgalom miatt nő a bizonytalanság, a forint várhatóan tartja elért szintjét vagy még tovább javulhat is az euróval szemben, mert sokan nem zárnak ki újabb "meglepetést" - azaz újabb, negyed százalékpontos kamatemelést - a Magyar Nemzeti Bank hétfői értekezletén, írta kereskedők, elemzők véleményét idézve péntek reggel a Dow Jones hírügynökség. A minden piacon erősebb svájci frankkal szemben nehezebb a forint helyzete is.

A forint csütörtökön 0,74 százalékkal erősödött, a cseh korona 0,02 százalékkal romlott, a lengyel zloty 0,18 százalékot nyert az euróval szemben.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.