BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF - tárgyalás: Varga szavaira visszahúzták a forintot

A forint gyengülni kezdett pénteken délelőtt a kissé kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulatban, majd újabb leértékelődési hullám következett arra az értesülésre, hogy az IMF nem tér vissza Budapestre. Varga Mihály délután cáfolta az értesülést, ami kissé megnyugtatta a befektetőket.

Délután

Az EU/IMF-tárgyalások nem omlottak össze – mondta Varga Mihály, hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a Reuters hírügynökségnek. Varga szavaira megfordult a forint árfolyama. A jegyzés már 282,7 forint körül is állt, de korrigálni tudott a minisztere jelzésére, és újra 282 közelébe került.

Délelőtt

Az eurót hajnalban 279,5 forinton jegyezték, majd reggel átlépte a 280-as határt a kurzus, és 281 közelébe került az árfolyam, miután kissé romlott a nemzetközi hangulat. Az euró/forint jegyzést 282-es szint fölé lökték arra a lapértesülésre, hogy az IMF lemond Magyarországról.

Miközben Varga Mihály Tokióban tárgyalt a Nemzetközi Valutaalappal, a magyar kormány IMF-ellenes kampányba fogott. Az [origo] információi szerint a lépés az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, a Valutaalapnál már csak akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot látnak.

Az IMF-nél kész tényként kezelik a szakítást, így élik meg - fogalmazott egyik forrása a lapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.