BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet, hogy a forint unalmas, de erősödik

A hazai deviza mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben erősödött ma reggel.

Egy euróért most 276,93 forintot adnak, ez enyhe erősödés a tegnapi, 277,39 forintos záróárhoz képest. A hazai deviza viszonylag egyenletesen teljesített a mai nap folyamán, az átlagos árfolyam a 277-es szint alatt mozgott és a leggyengébb pillanatában sem csúszott át a forint a 278-as határon.

Devizapiaci kereskedők elmondták: jelentősebb piacmozgató események híján az euró a következő időszakban a 277-279 forintos sávban fog maradni, az év hátralevő részében a forint lesz az egyik "legunalmasabb" deviza a térségben.

Hasonló a helyzet a svájci frankkal is, amellyel röviddel fél 10 után 211,99 forinton kereskedek, tegnap a záróárfolyam 212,21 forint volt. A legrosszabb árfolyam 212,66 forint volt, míg a legerősebb időszakban 211,48 forintot ért az alpesi deviza.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A forint egyébként ma további lendületet kaphat, hiszen a KSH reggel kedvező GDP adatot közölt. Eszerint Magyarország bruttó hazai terméke 2010 III. negyedévében 1,7%-kal nőtt (a naptári hatás kiszűrésével és kiszűrése nélkül egyaránt) az előző év azonos időszakához képest. A gazdaság teljesítménye az I-III. negyedévben 0,9%-kal bővült. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye 0,8%-kal nőtt az előző negyedévhez képest. A kiigazítatlan adatok alapján a gazdasági teljesítmény öt negyedéven át tartó csökkenése 2010 első negyedévében megállt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.