BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem állt meg a forint gyengülése

A forint pénteken tovább gyengült a vezető devizákkal szemben, ismét 275 forintfelett jegyzik az eurót, a svájci frankért pedig 206 egységet kell adni a forintból.

A hazai fizetőeszköz tovább gyengült a bankközi devizapiacon: az euró ára 276 forint fölé került, öt óra előtt visszaerősödött 275,76 forintra a forint. Az euró gyengült a frankkal szemben, 1,3385 frankba került a közös európai fizetőeszköz. Ennek a két tényezőnek okán a forint a frank ellenében is jelentősebb veszteséget könyvelhetett el, 206 forint fölé került az alpesi deviza jegyzése.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A forint a dollárral szemben is gyengült, 197,86 forint a zöldhasú. Az euró/dollár kurzus 1,394 körül mozog.

11 óra után

A forint reggel gyengült a vezető devizákkal szemben, 275,16 forinton jegyzik a közös európai fizetőeszközt 11 óra után, a napi legmélyebb szint 275,8-on alakult.

Az euró is esett a frank ellenében, 1,346 körüli szintről 1,344-re. A svájci frank forinttal szembeni árfolyama 204-es előző napi záróról 204,68-ra változott. A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban a forint gyengül, az európai vezető tőzsdeindexek mínuszban tartózkodnak.

Piaci szereplők kifejtették: a magyar fundamentumok nem tudják alakítani az árfolyamot, ha a nemzetközi hangulat romlik. A globális támogatás elengedhetetlen.

Előzmény - Csütörtök

„Kifulladt a lendület, túl sokat erősödött az elmúlt napokban rövid idő alatt a forint” – kommentálta Suppan Gergely , a TakarékBank elemzője a forint csütörtöki teljesítményét. „Profitrealizálás történhetett” – tette hozzá.

A gyorsjelentési szezon előtt a befektetők inkább kivárnak, szűkítik pozícióikat. A befektetők azt várhatták, hogy a választási győzelem után a kormány hamar előáll a hiánycsökkentési programjával – fejtette ki az elemző.

„A hazai gazdaság teljesítményéről robosztus adatok érkeztek, melyek a forint erősödését indokolnák” – nyilatkozta Suppan Gergely a Világgazdaság Online-nak.

Az eurót pillanatnyilag 274,26 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, a svájci frank 203,67 forint. A dollárért 196,84 egységet kell adni a hazai fizetőeszközből.

16 óra

A hazai deviza röviddel 16 óra előtt újra gyengülést mutat, 273 körüli szintről 274-re esett az euróval szemben. Az alpesi devizát 204 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon.

A forint reggel óta folyamatosan gyengül: 9 óra előtt még 271 forinton jegyezték az eurót, a napi legerősebb szint 270,53 volt.

14 óra után

A forint gyengülni kezdett, miközben a befektetők várják a 2011-es magyar költségvetés részleteit. A magyar fizetőeszköz a napokban 5 havi csúcsra erősödött az euróval szemben, a felértékelődési hullám azonban megállni látszik. A rali 268,73-as árfolyamon állt meg.

A magyar deviza 0,9 százalékkal gyengült ma, 273,4-es szintre az euróval szemben délután 1 óra után. A technikai elemzők szemével túlvett a forint – számol be a Bloomberg. Ez a forint korrekcióját eredményezi.

A technikai elemzők nem a fundamentumok alapján hozzák meg döntéseiket, így akár a makrogazdasági helyzettől függetlenül is mozoghat az árfolyam rövidtávon.

„Tudjuk, hogy le akarják csökkenteni a költségvetés hiányát, de nem látjuk világosan, hogyan kívánják ezt megvalósítani” – nyilatkozta az UBS londoni elemzője. Elmondta: az erősödéshez látni kell a költségvetés részleteit, vagyis azt, hogy miként valósítja meg a kormány a hiánycsökkentési tervet.

A hazai makrogazdasági adatok nem indokolták a forint korrekcióját, mégis a régiótól elszakadva gyengülünk. Az augusztusi külkereskedelmi adat kedvezően alakult, melyet csütörtökön publikált a KSH.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.