BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem hisz a magyar kormánynak a SocGen – El kell adni a forintot!

A befektetőknek el kell adni a forintot az euróval szemben – javasolják friss elemzésükben a Société Générale közgazdászai.

A magyar kormány nagyobb nyitottságot mutat az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap segélycsomagja kapcsán, azonban ez egy „rövid távú taktika” – vélekedett Guillaume Salomon, a bank londoni stratégája.

A Société Générale közgazdásza azután adta ki elemzését, miután a múlt héten Budapesten járt és tisztségviselőkkel találkozott. „A forint 325-ös szintre eshet az euróval szemben” – írja Guillaume Salomon.

A forint hétfőn 310-es szint körül mozog az euróval szemben.

A SocGen elemzője úgy látja, hogy az EU és az IMF felé irányuló békülékeny magyar kormányzati kommunikáció nem több, mint egy újabb taktika.

A Société Générale elemzői arra számítanak, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kétszer 50 bázisponttal emeli az irányadó kamatszintet.

Ugyanakkor hozzátették azt is, hogy a forint leértékelődése esetén 300 bázispontos kamatemelésre is sor kerülhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.