BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem talál irányt a forint

A forint árfolyama nem változott jelentősen az euróval szemben pénteken.

Az euró reggel 277,85 forintba került, a napi legjobb teljesítménye 277,25-ös szint volt a hazai devizának, majd 277,5 körül stabilizálódott az árfolyam.

A forint árfolyamát elsősorban nemzetközi folyamatok határozhatják meg, az eurózóna adósságválságával kapcsolatos aggodalmak nem múltak el Írország megmentése után.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A nemzetközi befektetői hangulat ma viszonylag kedvező, az európai vezető tőzsdeindexek minimális pluszban állnak. Az euróra nehezedő nyomás azonban jelentős, a kockázatkerülés a frank erősödéséhez vezetett.

A svájci frank ára reggel 212,8 forinton alakult, melyről 212,8-ig gyengült a hazai deviza, pillanatnyilag 213,36 forintba kerül az alpesi deviza.

A hazai inflációs adat után elemzők úgy vélekedtek, hogy nyomás ugyan nincs a jegybankon, hogy kamatot emeljen, de elképzelhető, hogy tovább fogja emelni irányadó rátáját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.