BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hová erősödik még a forint? Szárnyal az árfolyam

A forint délutánra tovább erősödött az euróval szemben.

13 óra után

A forint tovább erősödött a bankközi devizapiacon, az euróért 273,57 forintot kell adni. A svájci frank is egyre olcsóbb: kevesebb mint 213 egységet kell adni a hazai devizából a frankért. Az alpesi deviza 212,9 forint.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A lengyel zloty és a cseh korona minimális erősödésben tartózkodik az euróval szemben, a forint napon belül 0,75 százalékot erősödött a közös európai fizetőeszköz ellenében.

12 óra után

A forint tovább erősödött az euróval szemben a bankközi devizapiacon, 273,8-as szint alatt is jegyezték azután, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) sikeres kötvénykibocsátást bonyolított le.

A forint reggel 275,4-es szinten tartózkodott az euróval szemben, majd fél 9-kor átlépte 275-ös kurzust. Dél után néhány perccel az euróért 273,92, a svájci frankért 213,39, a dollárért 206,09 forintot kellett fizetni.

Döntött a svájci jegybank – fellélegezhetnek a frankhitelesek

A 3 éves kötvényekből 10 milliárd forinttal megemelte az eladási szintet, a hozamok pedig jelentősen csökkentek. A lefedettség mértéke igen magas volt, vagyis a piac jelentős érdeklődést mutat a magyar papírok iránt.

A forint erősödést az a spekuláció is erősítheti, hogy a piaci szereplők kamatemelési periódust prognosztizálnak azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 25 bázisponttal 5,5 százalékra emelte novemberben a jegybanki alapkamatot.

A nemzetközi hangulat nem javul: a vezető európai tőzsdeindexek lefelé vették az irányt, a minimális plusz elolvadt, így stagnálást mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.