BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra sem alhatnak nyugodtan a frankhitelesek

A forint viszonylag stabil maradt a hét utolsó napján, azonban a frank újabb hullámban erősödött.

A forint nem mutatott jelentős elmozdulást az euróval szemben, a reggeli 264-es kurzusról 264,5-ig gyengült délutánra.

A friss piaci adatokat itt megteintheti!

A svájci frank azonban másfél forinttal drágább lett tegnapi záróárfolyamához képest, ugyanis Philipp Hildebrand a Svájci Nemzeti Bank (SNB) Kormányzója felfelé mutató inflációs nyomásról számolt be félelőtt, amely fűtötte a kamatemelési várakozásokat.

A kommentár után a svájci frank minden vezető devizával szemben erősödött, és történelmi csúcsra jutott az amerikai dollár ellenében.

A franknak újabb erőt adott, hogy a vezető gazdasági KOF indikátor a várakozásokat meghaladva erősödött, amely azt mutat, a hogy a következő 6 hónapra kedvező a svájci gazdaság helyzete.

Az euró 1,295-ös szintről 1,29-re olvadt a frankkal szemben, a dollár/frank árfolyam 0,874-es kurzusról 0,866-ra változott.

A frank erősödésének, és a forint délutáni kismértékű korrekciójának eredményeképp 204 forintról 205,5 forintra drágult az alpesi deviza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.