BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vége az Obama-hatásnak a forintpiacon

A forint erősödéssel kezdte a napot, azonban 12 óra után már a hajnali szintre esett vissza a hazai deviza.

A forint 280,5-ig erősödött az euróval szemben a hajnali 281,7-es szintről, miután a piacok pozitívan fogadták, hogy Barack Obama nyerte meg az amerikai elnökválasztást. A piaci hangulatot javította, hogy egyértelmű győztese lett a választásoknak, és nem kell berendezkedni egy hosszabb ideig tartó bizonytalanságra, valamint Obama győzelmével maradhat a Fed laza monetáris politikája.

A forint azonban délutánra visszaesett a hajnali árfolyam környékére, vagyis teljes napközben felhalmozott nyereségét visszaadta a hazai deviza. Ebben az is szerepet játszhat, hogy az Európai Bizottság délután kiadja az országokról szóló jelentését (ez hazánk szempontjából a túlzottdeficit-eljárás miatt fontos, valamint az EU/IMF-tárgyalások kapcsán is iránymutatás lehet), és egyes piaci szereplők zárhatták pozíciójukat a közlés előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.