BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Estére tovább erősödött a forint

Tartotta árfolyamát a forint estére, sőt árnyalatnyit még erősödött is a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi kereskedelemben.

Este fél nyolc körül egy euró 286,30 forintot ért, míg öt óra körül 286,50 forint volt az árfolyam. A svájci frankot 238,67 forinton jegyezték a késő délutáni 238,71 forintot követően.

A forint a szerdai gyengülés után azután kezdett erősödni, hogy Varga Mihály tárca nélküli miniszter bejelentést tett az IMF/EU-tárgyalások közelgő kezdésének lehetőségéről.

Varga Mihály szerda délután elmondta: Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója levélben tudatta a magyar kormánnyal és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével, hogy a jegybanktörvény módosításának parlamenti elfogadása után megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval a hitelmegállapodásról.

Napközben gyengült a magyar fizetőeszköz az uniós csúcstalálkozó közeledtével a nemzetközi piacokon eluralkodott tartózkodó, kockázatkerülő hangulatban. A többi fontosabb deviza közül a dollár 229,51 forinton, a jen 2,8815 forinton forgott este. Egy euró 1,2474 dollárt ért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.