BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adósmentésre készül a Lízingszövetség

A fizetési terheket könnyítő megoldások kidolgozását tervezi a Lízingszövetség azoknak a gépjárműveket lízingelőknek, akik fizetőképességük határán vannak.

Lévai Gábor, a szövetség főtitkára erről újságíróknak beszélt a szervezet mai sajtótájékoztatóját követően. Elmondta: a lízingtársaságok jelenleg is kínálnak megoldásokat olyanoknak, akik nem tudják fizetni autólízingjeiket. A szervezet most összegyűjtötte a tagok ezzel kapcsolatos adatait és azt, hogy milyen megoldásokat kínálnak. A már meglévő megoldások közül választják ki a legjobbakat, amelyeket egységesen kínálnának az ügyfeleiknek.

A Lízingszövetség adósmentő tervének kritikus pontja, hogy ha a finanszírozó cég elengedi a tartozás egy részét, akkor azután az ügyfélnek SZJA-t és elrettentő mértékű ajándékozási illetéket kell fizetnie. A szövetség célja, hogy az adósságelengedéshez adó- és illetékmentesség vagy –kedvezmény járjon.

Lévai Gábor elmondta: a 2010-es válságév után tavaly konszolidáció zajlott le a piacon, idén pedig már enyhe bővülésre számítanak, elsősorban a vállalati kocsik finanszírozása terén. tavaly az új szerződések értéke 19 százalékkal, 361 milliárd forintra nőtt, a szerződések száma 5,7 százalékkal 76 375-re, a lízingelt portfólió nagysága 1963 milliárd forintra csökkent.

A főtitkár azt is megemlítette, hogy a lízingpiac szegmensei közül az információtechnológiai eszközök kihelyezése 88,6 százalékkal portfóliójának mérete 7,1 százalékkal nőtt, ez az átlagosnál nagyobb, a továbbiakban a szektorban lezajló változások jelezhetik, merre tart az egész lízingpiac. Ez alapján idén növekedésre lehet számítani az ágazatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.