BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Júliustól 8 százalékra csökken a diákhitel kamata

Kölcsön. Minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8 százalékra mérséklődik július 1-jétől a diákhitel kamata. A 2011. január 1-jétől június 30-ig érvényes kamatláb 8,50 százalék volt. A Diákhitel Központ (DK) tájékoztatása szerint a hitelkonstrukcióban felvehető összegek továbbra is változatlanok maradnak. A DK a következetes finanszírozási politikának és a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének tulajdonítja, hogy tízéves fennállásának legalacsonyabb kamatát tudta meghatározni.

A központ hangsúlyozta: továbbra sem az adófizetők pénzéből gazdálkodik, forrásait a pénz- és tőkepiacról szerzi, állami kezességvállalás mellett. A forrásszerzés egyik fontos eszköze az Európai Beruházási Bankkal létrejött harmadik finanszírozási szerződés is, amely a 2011–13-as időszakban maximum 38 milliárd forint összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételű igénybevételét teszi lehetővé. Tavaly nyár óta a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank gyakorolja, amely szintén előnyös forrásszerzési lehetőségeket jelent. n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.